Vitamina C, nu este un remediu pentru COVID-19!

In mediul online, circula un zvon cum ca virusul COVID-19 ar putea fi tratat cu vitamina C. Aceasta, in cantitati mari, poate afecta stomacul.

Coronavirus cauzeaza o inflamatie abnorma plamanilor. Organismul necunoscand virusul, sistemul imunitar are o reactie violenta si produce o inflamatie mare. Tocmai de aceea copiii nu au mari probleme, pentru ca organismul lor, in faza intrarii in contact cu virusul, nu au un sistem imunitar complet dezvoltat, prin urmare, nu au aceste reactii violente pe care le au adultii.

Iar Vitamina C, exact asta face: stimuleaza sistemul imunitar, adica face corpul mult mai reactiv.

Singurul lucru care va poate ajuta este sa nu iesiti din casa. Oricat am incerca sa ne protejam nasul, sa ne spalam pe maini, virusul poate sa ramana pe haine in momentul in care ne dezbracam, le asezam prin casa. Practic, este aproape imposibil sa dezinfectam imediat tot ceea ce am atins si cu ce ne-am imbracat.

Marea majoritatea a cazurilor se infecteaza prin atingerea obiectelor contaminate.

In spitale, pacientii infectati cu coronavirus, se trateaza cu antivirale si un medicament care se foloseste pentru artrita reumatoida, un anticorp monoclonal care in artrita reumatoida, reduce inflamatia.

Din cauza ca plamanii se inflameaza atat de tare, cei infectati au dificultati mari in a respira.

In special persoanele cu boli autoimune, trebuie sa fie foarte atenti cu vitamina C!

Recomandarile medicilor sunt sa nu va apropiati la mai mult de 1 m de nimeni si sa carati cat mai putine lucruri cu dumneavoastra.

Surse: cadru medical de la Institutul de Boli Infectioase, Matei Bals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *