STUDIU: Persoanele cu artrită reumatoidă prezintă un risc mai mare de boli de inimă

Cercetătorii și experții spun că persoanele cu artrită reumatoidă au mai multe șanse să aibă evenimente cardiovasculare majore, cum ar fi atacul cerebral și atacul de cord.

  • Un nou studiu spune că persoanele cu artrită reumatoidă se confruntă cu un risc mai mare de evenimente cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.
  • Fundația pentru artrită notează, de asemenea, că persoanele cu artrită reumatoidă se confruntă cu un risc cu 50% mai mare de boli de inimă decât populația generală.
  • Experții spun că exercițiile fizice regulate sunt o modalitate bună pentru persoanele cu artrită reumatoidă de a reduce durerea și de a-și reduce riscul de boli cardiovasculare.

Artrita reumatoidă poate îți poate afecta nu doar articulațiile.

De asemenea, vă poate afecta inima.

Un nou studiu publicat în revista RMD Open a concluzionat că prezența artritei reumatoide (RA) poate fi asociată cu un risc crescut de evenimente cardiovasculare majore adverse, cunoscut și sub denumirea de MACE.

Cercetătorii au spus că asocierea crescută a fost mai frecventă în cazurile de RA care sunt seropozitive sau considerate a fi active.

În cadrul studiului, cercetătorii au evaluat acest risc pentru MACE și deces la persoanele cu RA care au fost solicitate să aibă o scanare cardiacă pentru durerile toracice.

„La pacienții referiți la TC cardiace din cauza durerii toracice, am constatat o tendință de asociere între RA și rezultatul primar combinat, care susține că RA în sine, dar în special RA seropozitiv și activ, poate crește riscul [pentru boala coronariană ] chiar și după diagnostic [tratamentul inițial al bolii coronariene], au spus cercetătorii într-un comunicat.

Datele utilizate pentru acest registru au fost obținute din Registrul cardiac al Danemarului de Vest și Registrul național danez al pacienților între 2008 și 2016.

Rezultatul studiului a constatat un amestec de evenimente cardiace, cum ar fi infarctul miocardic, intervenția coronariană percutanată, accident vascular cerebral ischemic sau nespecificat, grefarea bypass coronarian și alte cauze de deces.

După numere

Fundația Artrita a remarcat în trecut această asociere între MACE și RA.

Conform Artrite Foundation, persoanele cu RA se confruntă cu un risc cu 50 până la 70 la sută mai mare de boli cardiovasculare decât populația generală.

În plus, persoanele cu artroză se confruntă cu un risc cu 24% mai mare de boli cardiovasculare decât populația generală.

În general, a raportat fundația, aproape jumătate din toți adulții cu boli de inimă au, de asemenea, o formă de artrită.

De asemenea, femeile prezintă un risc mai mare atât pentru boli de inimă, cât și pentru artrita reumatoidă. Uneori se confruntă cu disparități de gen în tratamentul problemelor de sănătate cardiacă și dureri cronice.

Ce poti sa faci

Anumite alimente, cum ar fi fructele de mare și suplimentele, cum ar fi uleiul de pește și acizii grași esențiali omega, pot ajuta atât la sănătatea inimii, cât și la reducerea inflamației artritei.

Persoanele care trăiesc cu RA ar trebui să consulte medicul dacă prezintă simptome noi, vor mai multe informații despre sănătatea inimii sau doresc să încerce orice suplimente noi sau vitamine ca parte a schemei de tratament.

Fundația Artrita și alți experți recomandă exercițiile fizice ca parte a unui stil de viață global echilibrat și sănătos de bunăstare pentru persoanele cu artrită.

„Există multe beneficii pentru sănătate dacă faci regulat exerciții fizice, chiar și cu artrită”, a declarat Kindle Fisher, kinetoterapeut în Pennsylvania.

„Exerciții precum mersul, înotul sau folosirea unei biciclete staționare pot crește fluxul de sânge și lichidul sinovial către articulații. Creșterea fluxului de sânge va consolida și inima, a spus ea. „Deși există cazuri grave de artrită în care nu este întotdeauna posibil să facă acest lucru, orice tip de activitate poate elibera endorfine, îmbunătăți sănătatea și vă poate ajuta să vă simțiți mai bine în general.”

Oamenii cu RA spun că este important să vegheze asupra sănătății inimii, dar și să încerce să ducă o viață normală.

„Am devenit educat cu privire la modul în care inflamația nemarcată crește riscul de boli de inimă, inclusiv riscul de atac de cord și accident vascular cerebral”, a declarat Sandra S. din Columbia Britanică, Canada.

„Știind acest lucru mi-a permis să iau decizii mai informate atunci când vine vorba de sănătatea mea și subliniază importanța gestionării eficiente a inflamației”, a spus ea.

William A. din Pittsburgh, Pennsylvania, observă că, deși riscul cardiovascular este un motiv de îngrijorare, nu-și consumă viața.

„Am devenit conștient de corelația dintre bolile de inimă și RA abia anul trecut. Am fost diagnosticat pentru prima dată cu sindromul Sjögren în 2009, iar diagnosticul meu de RA a venit în urmă cu doar 2 ani ”, a spus el.

„Inima mea a muncit întotdeauna mult și a bătut rapid, dar sunt norocos că am reușit să-mi controlez presiunea arterială în cea mai mare parte. Este o preocupare a mea, dar mă gândesc la asta doar atunci când sunt simptomatic ”, a spus el.

„Sunt recunoscător să am informații despre o legătură cu boli de inimă și boli reumatoide și o văd în activitatea mea”, a declarat Cynthia S, o asistentă din Philadelphia care are artrită reumatoidă.

„Dar simt dacă voi continua să încerc un stil de viață sănătos chiar și cu aceste probleme de sănătate, voi prospera”, a spus ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *